Nou Centre de Visitants al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici.

13 10 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 8 octubre 2010)

La directora general del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Núria Buenaventura, el president del Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Joaquim Llach, i la directora adjunta de l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Cebrián Calvo, presentaran, el pròxim dimecres, 13 d’octubre, el projecte de creació d’un nou centre de Visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a Espot.

La proposta del centre, que s’ha projectat per millorar l’oferta a les persones que visiten el Parc, es va aprovar l’any 2006 en la desena sessió del Consell de la Xarxa de Parcs. El projecte, que serà finançat per l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, està declarat com a obra d’interès general de l’Estat.

Amb aquest centre, es pretén dotar el Parc d’una infraestructura d’atenció als visitants a Espot que servirà per divulgar els valors ecològics i geològics del Parc i informar sobre els accessos, les visites i les rutes, i contribuirà a una tasca essencial d’educació ambiental en el respecte i la conservació de la natura. El pressupost de l’obra és d’uns 6 milions d’euros. Els treballs començaran al llarg de l’any 2011, amb un termini d’execució previst d’entre 4 i 5 anys.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l’únic espai amb aquesta categoria de protecció a Catalunya. Amb una superfície protegida de 14.119 ha, a les quals cal afegir les prop de 27.000 ha de zona perifèrica, és un element de gran interès per al sector turístic. Prova d’això són els 275.000 visitants que va tenir al llarg de 2009, dels quals 179.000 van passar pels diferents punts d’informació.

Els pròxims dies 13, 14 i 15 d’octubre, se celebrarà a la Casa del Parc d’Espot una nova edició del Simposi d’Espais Naturals Protegits de Muntanya i Qualitat organitzat pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici sota el lema Biodiversitat i qualitat per conviure amb la natura. Aquest certamen vol reunir els agents implicats en la gestió d’espais naturals protegits, bé des d’una perspectiva tècnica o experta, o bé des del punt de vista de la població del territori.

Aquesta és la sisena edició del Simposi des de l’any 1999. Enguany, es planteja com a objectiu principal estudiar i analitzar experiències sobre desenvolupament sostenible de parcs de muntanya i les seves zones d’influència. També tractarà sobre els sistemes de gestió integral, de qualitat i de millora contínua dels espais naturals protegits que compatibilitzen l’oci amb la conservació de la biodiversitat.

Durant tres dies, diferents experts i col·lectius debatran les seves propostes d’actuació i participació en la gestió dels espais naturals protegits. Es tractaran temàtiques com la qualitat de visita als parcs, els programes de subvencions a les zones d’influència dels parcs nacional d’Espanya o la contribució del sector primari al desenvolupament sostenible dels parcs i del territori. Al final del Simposi, s’editarà un llibre d’actes amb les aportacions dels participants en aquesta edició.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: