DEBAT: Polèmica amb el “Sota Terra”.

13 10 2010

Des de sempre l’arqueologia ha estat vista com el món de l’Indiana Jones i de quatre que escombraven pedres amb pinzellets. Algú s’ha plantejat mai la quantitat de gestions burocràtiques que es necessiten per tirar endavant una excavació arqueològica, els informes, memòries i altra documentació que s’ha d’aportar al final de les intervencions, el sistema de registre que es fa servir, el mètode que s’utilitza per fer excavacions sistemàtiques, les millores tècniques que s’han anat incorporant, l’existència o no de drets d’autor (o de descoberta)…?

Però actualment el punt de vista de molts catalans ha canviat arrel del programa “Sota Terra” de TV3. Amb tot, hi ha algun d’aquest catalans que actualment sàpiga respondre alguna de les preguntes anteriorment plantejades?

Ara per ara el programa ha provocat la denúncia d’un grup d’arqueòlegs de l’empresa Veclus i els seus associats. La informació es va publicar en premsa nacional i posteriorment s’ha difós un PDF amb el seu manifest i posicionament.

Us adjuntem el PDF de Veclus, l’enllaç amb el video del “Sota Terra” i la notícia de premsa publicada al Diari Avui-el Punt, perquè us ho pogueu llegir amb calma, hi reflexioneu i, si us ve de gust, afegiu la vostra opinió o comentari en aquest espai, a veure si podem crear una mica de debat.

Anuncis

Accions

Informació

One response

14 10 2010
Arqueòleg Glamurós

No ha estat pas la única pol·lèmica de Sota Terra, jo en vaig trobar un aprell més:
http://glamboy69.wordpress.com/2010/09/08/sota-terra-valoracio-final/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: