Joan Obiols lliura un exemplar de cadascun del seus llibres a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell

5 10 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 4 octubre de 2010)

L’escriptor Joan Obiols ha lliurat en dipòsit a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell un exemplar de cadascun dels seus vuit llibres, que integren la col·lecció El Pirineu i la Poesia de la Història, editats per Garsineu entre els anys 1995 i 2009. Aquest volums passaran a formar part de la biblioteca auxiliar de l’Arxiu, la qual està a disposició de tothom i, d’una manera més concreta, dels investigadors. En les darreres setmanes Obiols ha fet el mateix amb tot els arxius comarcals de l’Alt Pirineu i Aran per tal que tothom pugui disposar de la seva obra.


L’escriptor Joan Obiols fa el lliurament dels llibres a l’Arxiu.

La biblioteca es caracteritza per la seva especialització en temàtica d’àmbit comarcal. Els llibres dipositats per Joan Obiols als arxius comarcals del Pirineu són els següents:

– Marrades. Màgia i realitat a la muntanya.
– Nits de taverna. Escenes de la muntanya.
– Fulls de pergamí. Passatges de la muntanya.
– Esvorancs. Fets i llegendes de la muntanya.
– El desert verd. Imatges de la muntanya.
– L’infern dolç. Fragments de la muntanya.
– La Cucota. Cròniques de la muntanya.
– La gramola. Arxius de la muntanya.

El director de l’Arxiu, Julio Quílez, ha agraït aquesta sessió, que considera “molt rellevant de cara a la conservació de la memòria i la recuperació d’un passat i una forma de viure que, malauradament, està desapareixent ràpidament” i, en aquest sentit, afegeix que l’obra de Joan Obiols “és considerada com un referent en tant que preservació de la cultura pirinenca”.

Cal remarcar que els arxius són institucions de la memòria i que, com a tals, necessiten de la col·laboració de les administracions públiques, empreses, entitats, associacions i ciutadans en general per tal de rescatar, recuperar i preservar la memòria col·lectiva. Qualsevol cessió de documentació o de llibres especialitzats a l’Arxiu Comarcal, de fet, és un acte que contribueix a enriquir el coneixement del passat de la comarca.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: