II campanya arqueològica a Sant Martí de Naens, Senterada (Pallars Jussà)

28 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 28 setembre 2010)

Durant la primera quinzena de setembre el Servei d’Arqueologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha portat a terme, sota la direcció de Josep Medina, la II campanya d’excavació arqueològica a Sant Martí de Naens, a Senterada. Aquesta intervenció ha comptat amb una vintena de participants que formen part de l’Associació Cultural de Naens, coordinada per Jesús Martínez i Josep Tarraubella, a més de la directa col.laboració del mateix alcalde de Senterada, municipi al qual pertany el jaciment.

Els treballs d’enguany han permés deixar al descobert un banc corregut al mur nord del temple i s’insinuen restes d’un cor al peu de l’església. Així mateix, a la capella meridional s’ha localitzat el peu de l’altar. Davant de la porta s’ha trobat un mur que sembla correspondre a una construcció anterior, cosa que caldrà ratificar durant la campanya de l’any vinent.

Tot i així, la troballa més espectacular és la localització de la necròpolis al costat de l’absis, la qual cosa permet demostrar que la ubicació era un vell despoblat medieval, l’església del qual serviria després com ermita fins a l’època moderna, quan definitivament va quedar abandonat tot l’indret.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: