Bon balanç de les jornades tècniques d’enginyeria medieval al a Seu.

28 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 27 setembre 2010).

La Seu d’Urgell ha celebrat aquest cap de setmana a la Sala Sant Domènec les jornades tècniques ‘Enginyeria i vies de comunicació medievals’, en les quals hi han participat una seixantena de persones. Les jornades han comptat amb prestigiosos professionals com a ponents. És el cas dels enginyers Albert Serratosa i Manuel Novoa; així com l’historiador Jordi Bolòs, i el geògraf Rafael Giménez.

Les conferències han abordat la situació de les comunicacions al Pirineu des de l’Edat Mitjana fins al segle XXI, posant de relleu les estratègies de futur pel que fa a la viabilitat de les xarxes ferroviàries al nostre territori. També s’han comparat les calçades romanes amb l’actual xarxa d’autopistes a nivell europeu i, alhora, s’ha posat de manifest la mala comunicació nord-sud pirinenca que existeix actualment. A les jornades s’ha constatat que “cal enfortir la cohesió europea a través de les comunicacions viàries”.

La cloenda de la iniciatiava, emmarcada en la programació per commemorar el Mil·lenari de Sant Ermengol, va anar dissabte a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que va posar de manifest que “la visió de futur del bisbe Ermengol al segle XI hauria de sevir com a model per tal que la Seu i el Pirineu segueixin estant ben comunicats”.

Les jornades van ser inaugurades divendres pel regidor de Cultura de l’Ajuntament urgellenc, Miquel Colom , i pel Vicari General del Bisbat d’Urgell, mossèn Josep Maria Mauri.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: