Jornades europees de Patrimoni a Lleida.

22 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari Segre, 22 set 2010)

Les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebraran aquest cap de setmana, comptaran amb més de 450 activitats en gairebé 200 municipis de Catalanya. D’aquestes, 34 se celebraran en 26 poblacions diferents de Lleida. L’objectiu és donar a conèixer el patrimoni, de manera que s’han organitzat tota mena de propostes. Els actes programats són molt variats. Hi predominen les clàssiques jornades de portes obertes i visites guiades a monuments com la Seu Vella, el Museu de Lleida, els Vilars d’Arbeca, la col·legiata de Sant Pere de Ponts, la de Sant Pere d’Àger o les esglésies romàniques de la vall de Boí, així com als jaciments de Vilot a Almacelles o d’Antona, a Artesa de Segre, entre d’altres. També es donaran a conèixer els secrets dels nuclis antics de municipis com l’Albi, les Borges Blanques, Os de Balaguer o Solsona, on s’ha organitzat un itinerari nocturn, el dia 25 a les 21.00 hores.

Les conferències seran un altre dels actes recurrents del cap de setmana: des de les xerrades de l’arquitecte Melitó Camprubí i l’historiador de l’art Francesc Fité sobre la figura d’Arnau Mir de Tost, fins a la de la directora de l’excavació del serrat dels Espinyers, a Isona i Conca Dellà, Cristina Belmonte. Agramunt ha optat per impulsar un itinerari per donar a conèixer els espais relacionats amb els poemes visuals i la resta de creacions de Guillem Viladot.

Per la seua part, Bellver de Cerdanya ha organitzat una trobada de corals el dia 26. El cine també hi serà present amb diverses projeccions, així com la fotografia, amb el concurs organitzat a Guissona.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren a tot Europa.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: