Autoritzada la Reproducció del Baldaquí i els frontals dels Bisbes de Sant Serni de Tavèrnoles.

20 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 15 setembre 2010)

El Centre d’Estudis Sant Sadurní de Tavèrnoles-Anserall ha aconseguit el vistiplau del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per instal.lar una reproducció del Baldaquí i els frontals dels bisbes a l’església de Sant Serni d’Anserall. Els originals d’aquesta peça d’art es troben actualment al museu barceloní. L’organització cultural, que es va crear a finals de l’any passat i treballa per potenciar i recuperar l’antic monestir del municipi de Valls de Valira, busca ara el finançament econòmic per a fer-ho possible.

El president del Centre d’Estudis, Josep Maria Nogués, ha fet una crida a la col.laboració ciutadana per tirar endavant el projecte, que forma part de l’ideari de l’entitat. Entre els reptes que es planteja l’organització cultural destaca el de ser punt de trobada de tots aquells qui estimen el monument i tot allò que representa. El Centre d’Estudis també té com a objectiu la defensa i l’estudi del romànic pirinenc, a més de marcar-se com a fita “investigar, entendre i donar a conèixer el fet cultural i històric de l’abadia i monestir de Sant Sadurní de Tavèrnoles”.

Josep Maria Nogués, assenyala, però, que cal també “crear l’ambient cultural suficient per implicar en el projecte un nombre mínim de residents d’Anserall”. Per Nogués, “el seu suport és bàsic per al desenvolupament del Pla, ja que les propostes culturals i cíviques s’hauran de dur a terme de forma altruista a través de socis o bé col.laboradors ocasionals”.

El Centre d’Estudis Sant Sadurní de Tavèrnoles compta amb una desena de socis, que estan a favor de promoure “una total i completa restauració arquitectònica i urbanística de l’església”. Així mateix, han confeccionat un llistat de propostes en què s’inclou la confecció d’una web pròpia del Centre d’Estudis, l’edició del llibre “Els Benedictins a Tavèrnoles-Anserall” i l’establiment de la Diada del Monestir (possiblement, el 17 de gener). A més, es vol potenciar el pas del Camí de Sant Jaume pel monument.

“Tenim un munt projectes i moltes ganes de tirar-los endavant, malgrat que l’estructura de l’associació és molt petita”, indica Nogués, que especifica que ja s’ha mantingut contactes amb les institucions locals i comarcals, així com amb el Bisbat d’Urgell per aconseguir-ne la complicitat. “Som conscients que no és un bon moment per demanar diners, ni als particulars ni als organismes oficials, però Sant Serni s’ho val”, ha asseverat.

Un dels projectes del Centre d’Estudis també inclou una possible representació teatral històrica. De moment, ja s’ha col.locat un expositor dins l’església amb fulls informatius confeccionats en diferents idiomes per a les visites turístiques a l’església.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: