24-25 set: Jornades tècniques “Enginyeria i vies de comunicació medievals” a la Seu d’Urgell.

20 09 2010

Font: Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.

Els dies 24 i 25 de setembre tindran lloc a la sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell les jornades tècniques ‘Enginyeria i vies de comunicació medievals’ que s’inclouen dins de la programa d’activitats commemoratives del Mil·lenari de Sant Ermengol.

Concretament, les jornades s’inauguraran divendres, 24 de setembre, a un quart de vuit del vespre i, tot seguit, s’iniciarà la ponència ‘Calçades romanes al Pirineu’, a càrrec d’Albert Serratosa, enginyer de camins, canals i ports i ex-coordinador de la comissió de comunicacions de la Comunitat de Treball dels Pirineus.

Les jornades d’enginyeria medieval seguiran dissabte, 25 de setembre, a tres quarts de deu del matí, amb la ponència de l’enginyer de camins, canals i ports Manuel Novoa que versarà sobre ‘Sant Ermengol i la xarxa viària medieval a l’Alt Urgell’.

A les 11 del matí, serà el torn de la ponència ‘Camins, castells i pobles medievals’ que anirà a càrrec de l’historiador i catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Lleida, Jordi Bolòs.

Després d’una breu pausa, les jornades es reprendran amb l’última ponència titulada ‘De la pedra al ferro. La xarxa transpirinenca ferroviària’ que impartirà Rafael Giménez, geògraf i doctor en transports.

La cloenda d’aquestes jornades d’enginyeria medieval serà a les dues del migdia en un acte a la mateixa sala de Sant Domènec.

Aquesta jornada ha estat organitzada amb l’objectiu de recordar també la vessant reformadora i de constructor de ponts i camins del Bisbe Ermengol, el qual va desenvolupar una activitat incasable en la millora tant de la vida espiritual com material dels seus fidels. Cal recordar que la seva tràgica mort al Pont de Bar l’any 1035, es produí en el decurs d’una visita d’obres en aquesta població de l’Alt Urgell.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: