Restauren el Claustre medieval de Mur per evitar la degradació del capitells romànics.

14 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (font: Ràdio Seu, 10 setembre 2010)

Un grup d’experts està restaurant el claustre del conjunt monumental de Mur, al Pallars Jussà, que data dels segles XI-XII. La primera modificació de l’espai es va fer just abans de la Guerra Civil i des d’aleshores no s’hi havia fet cap més reparació. Els treballs són possibles gràcies a una subvenció de La Caixa de 120.000 euros, que ha de permetre fer una important tasca de neteja i de consolidació de tot el claustre.

Pere Rovira, del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, ha explicat a l’ACN que s’ha fet una primera fase d’estudi per veure com es comporta el material i quins processos de conservació i restauració s’han de fer. En una segona intervenció es duran a terme treballs de restauració dels elements.

El CLaustre de Santa Maria de Mur (Foto: Marta Lluvich per Viure als Pirineus).

Per la seva banda, el restaurador Rudi Rannesi ha comentat que s’estan fent proves de neteja, eliminació de ciment, extracció de sals i consolidació. L’eliminació del ciment és una tasca lenta donat que en alguns punts penetra fins a 4 centímetres dins de la pedra. Els capitells estan molt malmesos pel pas dels anys.

Actualment s’està treballant a les quatre zones del claustre: als arcs, les bases i les parets perimetrals. En l’actuació a part de La Caixa també hi col·labora l’Ajuntament de Castell de Mur, el Bisbat d’Urgell i la Generalitat de Catalunya.

altra informació: Viure als Pirineus.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: