El Govern andorrà atorga un crèdit tou per fer un Parc d’Animals.

14 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Toni Solanelles pel Diari d’Andorra, 13 setembre 2010)

Més modest que l’inicialment previst, però els mesos vinents –a banda del que es pugui projectar a la Rabassa– s’hauria de posar en marxa un parc d’animals. Amb aquesta finalitat el Govern ha concedit un crèdit preferent als promotors de l’empresa Llegat Parc Pirineus. La societat ja havia aconseguit dues concessions dels comuns d’Escaldes i d’Encamp, fa tres anys, per explotar uns ter­renys a l’entorn del llac d’Engolasters.

Però el projecte es va abandonar per falta de finançament. Ara els promotors de la iniciativa s’han acollit al programa de finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors. I han assolit un dels ajuts atorgats per l’executiu de comú d’acord amb l’Associació de Bancs (ABA) i després de passar la valoració d’una comissió constituïda com a tribunal.
El crèdit tou que hauria de permetre iniciar el desenvolupament del parc d’animals seria un dels set que el Govern va anunciar ahir que ha concedit. Els beneficiaris de les ajudes, segons un comunicat de l’executiu, ja haurien formalitzat les corresponents operacions de crèdit davant de les entitats bancàries que cadascun hagi elegit. En global, els set crèdits suposen un import de 572.540 euros. Al parc d’animals sol, segons fonts properes a l’empresa beneficiària, li hauria correspost un préstec de 250.000 euros, lluny de la xifra que presentava el projecte, que ascendia, en xifres rodones, fins als 800.000 euros. Per això, malgrat que la injecció és molt notable segons els consultats, el projecte serà més reduït i gradual.

Feina feta
Com que el projecte animalier ja s’havia mirat de desenvolupar, molts dels contactes ja estan avançats. Fins i tot hi ha compromisos amb altres parcs d’estats veïns per al subministrament dels animals, que haurien de viure en semillibertat. El parc hauria de tenir les principals espècies típiques del Pirineu. S’hi anirien introduint a poc a poc, a mesura que el negoci i el parc creixin. I, cada nova espècie introduïda, seria un nou reclam per al visitant, que així sempre tindria novetats. Ara, el principal debat és quina serà la seva ubicació. El projecte presentat al Govern establia que el parc es faria a Engolasters, però necessitant només permís encampadà. L’empresa, però, té al pensament dos possibles emplaçaments més. El segon també seria a Encamp. La tercera possibilitat seria el Forn de Canillo. L’empresa ha d’acabar d’estudiar les sinergies comercials que es podrien establir i les condicions d’ocupació dels terrenys. Però la decisió ha de ser ràpida perquè la carència del crèdit ja ha començat a córrer. Les obres de condicionament s’haurien d’iniciar aquesta mateixa tardor.

TRENTA EMPRESARIS INTERESSATS EN ELS PRÉSTECS

Un total de 30 empresaris han formalitzat les tramitacions administratives per poder-se acollir al programa de finançament privilegiat, en virtut del decret del 3 de març del 2010 de qualificació d’interès nacional i social d’un programa
destinat al finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors, i han dipositat les sol·licituds i els seus projectes de negoci al servei de tràmits de Govern, per a la seva avaluació per part de la comissió mixta. Set sol·licituds han estat valorades favorablement per la comissió i set més han estat denegades perquè, per la seva tipologia, no complien amb els requisits establerts al decret. La resta dels projectes presentats estan en curs d’avaluació per part de la Comissió, que ha augmentat la freqüència de les seves reunions per tal d’agilitzar al màxim el procés d’avaluació per a la concessió dels préstecs, atenent la creixent demanda dels empresaris per acollir-se al programa. La gran majoria dels projectes presentats preveuen la creació d’un nou negoci i el desenvolupament d’activitats innovadores i pioneres al Principat. Hi ha 3 projectes que superen l’import màxim previst de 250.000 euros.

Si voleu veure alguns comentaris a la notícia podeu entrar aquí.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: