El món literari pirinenc es troba novament a Organyà.

3 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 2 setembre 2010)

Organyà tornarà a ser aquest divendres i dissabte el centre de la literatura de muntanya, amb la Festa i Fira del Llibre Pirinenc. L’esdeveniment combina la presentació d’una vintena de novetats d’autors pirinencs amb la promoció de productes artesans locals i la presència enguany de l’escriptora Empar Moliner. L’autora vallesana serà l’encarregada de llegir l’Homilia Laica i participarà prèviament en un esmorzar literari.

Dissabte a la nit també es lliurarà els Premis Homilies, que mantenen el nivell de convocatòria amb 125 treballs presentats. El premi Josep Grau i Colell de Poesia és el que ha despertat més interès, amb 33 treballs lliurats. De la seva part, s’ha rebut 29 originals per al Premi Pirineu de narració, 28 per al de Joves Autors, 28 més per al Lletres de Dona, 8 per al de Gent Gran i 4 per al de treballs d’estudiants d’institut.

L’escriptor urgellenc i un dels responsables del certamen, Isidre Domenjó, es mostra satisfet de la resposta dels autors. Tot i això, Domenjó no descarta canviar les bases per augmentar la participació ja que enguany hi ha hagut un lleu descens. Els dos anys anteriors s’havia arribat a 136 treballs presentats.

L’esdeveniment inclou un mercat de llibres, amb estands de les editorials Andorra, Garsineu i Salòria. A més a més, hi haurà una mostra de llibres antics sobre el Pirineu.

Entre els convidats hi ha els andorrans Josep Bazán, Claude Benet i Sergi Mas, els cerdans Manel Figuera i Sol Gasch i Alfred Pérez, el ribagorçà Carles Barrull, el berguedà Climent Forné i els alturgellencs Joan Graell, Marcel Fité i Joan Aixàs.

Cal recordar que la festa s’ha inclòs per primera vegada al catàleg de Fires del Llibre de Catalunya, del qual se n’han editat 25.000 exemplars. D’aquesta manera, l’Institut Català d’Indústries Culturals reconeixia ara fa tres mesos la fira literària alturgellenca entre les deu més destacades del país i la beneficia d’una gran plataforma de difusió. L’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, creu que aquest fet marca “la consagració de la trajectòria dels actes, orientats a atansar la cultura pirinenca i fer difusió dels escriptors i les editorials del territori”.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: