Últimes representacions del Retaule de Sant Ermengol.

13 08 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus 13 agost 2010)

Durant aquest cap de setmana es pot veure les últimes representacions del Retaule de Sant Ermengol, que finalitzaran diumenge. L’obra s’ofereix cada nit, a 2/4 d’11, en el marc del Claustre de la Catedral.

Enguany el Retaule ha adquirit un nou protagonisme, ja que coincideix amb la commemoració del Mil.lenari de Sant Ermengol. Això s’ha notat en un lleuger augment d’espectadors segons els organitzadors, que es mostren satisfets amb la resposta del públic. La representació d’aquest dijous ha estat l’única que s’ha hagut de suspendre, a causa de la pluja. Els responsables de l’obra esperen que el temps respecti les tres últimes nits i preveuen encara una bona afluència. A més a més, en la representació d’aquest divendres hi intervé el Cor Caterva.

una de les escenes de l’obra.

El Retaule és una obra medieval que es va començar a representar l’any 1957, on s’evoca de manera plàstica fragments de la vida de Sant Ermengol, bisbe d’Urgell als inicis del segle XI. El text va ser escrit per Esteve Albert i Corp. Sobre les pedres mil•lenàries del recinte catedralici, protagonistes de l’obra, es reviuen fets i personatges íntimament vinculats a la gloriosa història de la Catalunya comtal que s’anava forjant.

Més d’un centenar d’urgellencs i urgellenques participen en la representació del Retaule, entre actors, tècnics i atrezzo. Consta de nou quadres: el Mil•lenni, la Consagració, la Canònica, Cortiuda, el pagès sec, Llumeneres, seguici o enterrament, el Miracle de la Pluja i el quadre final. La música és una peça clau en aquest espectacle amb fragments de peces del barroc i de cant gregorià, així com una interpretació cantada en directe per un dels actors. Un narrador va donant pas als diferents quadres que s’escenifiquen.

Les entrades per assistir-hi com a públic es poden adquirir de manera anticipada a l’Oficina de Turisme de La Seu, Turisme del Consell Comarcal, oficines de turisme d’Andorra i al Museu Diocesà, amb un preu de 12 €, mentre que mitja hora abans de l’inici de l’espectacle es poden adquirir a la taquilla per 15 €.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: