Cercamón es converteix en cabaret literari a Vilamitjana.

13 08 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 13 agost 2010)

Fidel al seu propòsit de fer sempre un Cercamón diferent, el director Jordi Llop converteix enguany l’espectacle medieval en un cabaret literari. Així, la literatura, el circ, les ombres xineses, el teatre de titelles, la música, el ball i el llenguatge parateatral conflueixen en la versió més coral que s’haurà fet fins ara de l’obra basada en la novel·la de Lluís Racionero. Les dues representacions es faran divendres i dissabte, 13 i 14 d’agost, a partir de les deu de la nit, a Vilamitjana.

Fotografia relacionada amb la imatge Imatge d’una escena de la representació del Cercamón.

A diferència dels anys anteriors, aquesta vegada els 18 actors i actrius que intervenen en l’espectacle estaran permanentment damunt de l’escenari i cadascun d’ells interpretarà diversos personatges. “És un treball de grup intensíssim –apunta Llop-, amb molts canvis de registre”. El director de l’obra adverteix que no es tracta del típic cabaret dels anys vint, sinó de l’anomenat cabaret literari, amb tocs dels diversos gèneres teatrals. El format de cabaret es visualitzarà també a la platea, amb taules i cadires disposades en rotllana.

L’organització ha programat activitats prèvies a les representacions. Divendres, a partir de les vuit del vespre, al carrer Clos de Vilamitjana actuarà el trobador Quim Sabaté, mentre que dissabte, a les set de la tarda, es posarà en marxa la caminada guiada Vilamijana-Costoja-Vilamitjana pel camí vell. Des de les nou del vespre hi haurà servei de bar i entrepans.

També estarà en servei, tots dos dies, el Bus de la Cultura, un servei gratuït de transport públic des de Peramola fins a Vilamitjana, passant per Oliana, Coll de Nargó, Organyà, la Seu i altres poblacions de la comarca. Les persones interessades a fer ús d’aquest servei n’han de fer prèviament la reserva de places al Consell Comarcal (Tel. 97 35 31 12).

Cercamón és una producció del Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la col·laboració de l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò, l’EMD de la Vila i Vall de Castellbò i l’Associació de Veïns de Vilamitjana.

Anuncis

Accions

Informació




%d bloggers like this: