La Festa major d’Arséguel recorda el passat bandoler del poble.

9 08 2010

NOTÍCIA DE RÀDIO SEU (5 agost 2010).

Aquest cap de setmana se celebra la Festa Major d’Arsèguel. Una de les novetats del programa d’enguany és que l’historiador Lluís Obiols oferirà una conferència sobre el passat bandoler del poble. Serà dissabte a les 6 de la tarda al Local Social.

Sota el tírol Lo niu dels bandolers de Catalunya: els setges del castell d’Arsèguel (1588-1592), Obiols recuperarà una explicació que ja ha ofert anteriorment sobre l’episodi de bandolerisme que durant el segle XVI va trastornar la vida quotidiana de tot el país, i que a Arsèguel hi tenia un dels seus principals focus.

En aquell moment, les quadrilles de bandolers Nyerros i Cadells, protegides i emparades per membres de la petita noblesa com la família Cadell d’Arsèguel, robaven i saquejaven arreu del país, impedint el funcionament de l’activitat econòmica, augmentant la inestabilitat social i fins i tot desafiant obertament l’autoritat reial. Això va provocar que entre 1588 i 1592 Arsèguel fos assetjat i finalment destruït per part de tropes reials i de la Generalitat, davant la resistència que els oferia Joanot Cadell.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: