El Centre d’interpretació del Solsonès obre les portes al públic.

9 08 2010

notícia de premsa (Viure als Pirineus, 7 agost 2010)

Turistes i locals ja tenen cita per conèixer tots els racons de la comarca del Solsonès. El centre d’interpretació del Solsonès, que s’ha inaugurat aquest divendres, té com a objectiu fomentar i promocionar l’oferta d’aquest territori i la seva riquesa natual, cultural i etnogràfica. Segons el president del Patronat de Turisme de Solsona, Joan Solà, ‘el centre també busca crear un compromís amb els visitants per la conservació d’aquests recursos’.

Fotografia relacionada amb la imatge
Assistents a la inauguració del centre.

L’espai es divideix en diferents àrees amb la voluntat de presentar la comarca, explicar la seva evolució o mostrar la gastronomia de la zona. Segons explica Solà, ‘la perla del centre és una maqueta de la comarca que a més, n’ofereix una visita virtual’.

En aquest centre es barregen cultura, gastronomia, artesania, tradició o festes majors per tal d’entendre bé la comarca i la ciutat de Solsona. Una visita virtual a base d’imatges en 3D ofereix a visitants i locals una visió realista del que podran trobar per aquestes contrades. Per això, aquest centre, segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, va adreçat a la gent de la comarca però també ‘als de fora’. S’aniran trobant, de ben segur, amb sorpreses per camí i aniran descobrint racons que encara no sabien. Així, podran conèixer el territori ‘a fons’, ha afegit.

Un dels col·lectius als quals el centre s’adreça amb més força és el dels escolars. De fet, Chaure ha explicat com el Centre d’Interpretació de Solsona està pensat perquè els nens es puguin perdre i passejar per aquest espai per conèixer tot allò que un altre dia visitaran amb els seus pares o amb l’escola.

El Solsonès és un dels territoris més despoblats de Catalunya per hectàrea. A l’exposició es poden observar dos quadres que fan una comparativa entre tota la comarca de Solsona i l’Eixample de Barcelona. De l’exercici comparatiu, se’n desprèn que una de les illes de la capital catalana té els mateixos habitants que aquests comarca de la Catalunya central.

Una crida al turisme

El president del Patronat de Turisme de Solsona, Joan Solà, ha explicat que volen que el centre sigui una mica com una finestra a tot allò que els turistes poden trobar a la comarca. ‘Volem que els turistes tinguin en ment que el Solsonès no se l’acaben amb un cap de setmana, ni amb dos, ni amb tres’. ‘Hi ha moltes coses a la comarca’, ha afegit.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: