Fira del Llibre d’Organya catalogada com a Fira del llibre de Catalunya

4 08 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ferran Garcia per Viure als Pirineus, 4 agost 2010).

L’Institut d’Indústries Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat ha integrat la Fira del Llibre del Pirineu, que es celebra a Organyà, dins del catàleg de les 10 fires del llibre que es fan a Catalunya. L’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, ha manifestat aquest dimecres que aquest és un nou impuls “i un pas endavant” per a la Fira del Llibre del Pirineu, que es fa a Organyà des de l’any 2003. La fira comptarà amb quinze estands entre editorials i llibreries del Pirineu. Dins la Fira del Llibre, també s’entreguen els Premis Literaris Homilies d’Organyà, que enguany han comptat amb la participació de 125 originals entre les set categories de què es compon. Per Ferran Garcia.

La Fira del Llibre del Pirineu tindrà com a reclams més importants d’aquesta edició la presentació de 24 novetats editorials d’aquest any que s’han editat al Pirineu. El tècnic de cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Isidre Domenjó, ha explicat que aquesta xifra triplica la d’anteriors edicions i que això demostra la bona salut de la creació literària pirinenca.

Enguany la lectura de l’Homilia laica la farà l’escriptora Empar Moliner, que a més participarà en un esmorzar literari. La lectura de l’Homilia la farà el sacerdot i poeta Climent Forner.

A més la Fira comptarà amb xerrades a l’entorn del parlar del Pirineu i el Pirineu com a territori de ficció i creació literària.

Premis Literaris Homilies d’Organyà

Els Premis Literaris Homilies d’Organyà es componen de set categories literàries. La primera és el Premi Pirineu de Narració Literària, que entrega l’Ajuntament d’Organyà. És obert a tothom, té amb especial consideració les obres que transcorrin al Pirineu i està dotat amb 1.600 euros. La segona categoria és el Premi de Contes Curts de Joves Autors que entrega el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Hi poden participar joves d’entre 17 i 35 anys i està dotat amb 300 euros.

La tercera és el Premi Josep Grau i Colell de Poesia que entrega l’Associació Tresponts Avall i la vídua de Grau Colell i que està dotat amb 800 euros. La quarta és la categoria Premi Germans Espar i Tressens de la Gent Gran que entrega el consell comarcal. Aquest premi està pensat pels majors de 65 anys i està dotat amb 300 euros.

Una altra és la categoria del Premi Lletres de Dones de Relats Curts, premi que entrega l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal, i que va adreçat a totes les persones majors de 18 anys. La temàtica és lliure, però sempre ambientada dins de l’univers de la dona, i està dotat amb 300 euros. La sisena categoria és la del Premi Cebrià Baraut de Treballs de Recerca d’Alumnes de Batxillerat, que entrega la Secretaria de Joventut de la Generalitat, i en el que poden participar els treballs de recerca ambientats en les comarques pirinenques.

El darrer dels premis és el Mossèn Albert Vives de Periodisme, que entrega Òmnium Cultural de l’Alt Urgell. L’organització ha decidit que el jurat serà qui triarà les obres que participen a causa de la poca participació en edicions anteriors.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: