Arsèguel compleix 35 anys de la Trobada d’Acordeonistes del Pirineu

21 07 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 21 juliol 2010)

Arsèguel viu els dies previs a la tradicional Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que enguany arriba a la 35a edició amb un programa que ve encapçalat per l’homenatge a Antonio Rivas amb motiu dels seus 25 anys de presència ininterrompuda al festival. D’aquesta manera, l’organització vol premiar la fidelitat d’aquest veterà acordionista colombià i als seus “vallenatos”, els acompanyants Nelson, Kent Biswell i Rubén Vitry “El Chino”.

Fotografia relacionada amb la imatge L’acordionista Antonio Rivas.

Per segon any consecutiu, la Trobada s’espandeix pel territori amb concerts a la Seu d’Urgell (29 de juliol i 8 d’agost), Vilagrassa (3 d’agost), Lleida (4 d’agost), Canillo (5 d’agost) Alp (6 d’agost) i Bolvir (7 d’agost). Seran concerts d’un o dos intèrprets o formacions dels que formen part del cartell d’Arsèguel i entre els quals hi ha el grup Trio Lopes, Vladimir Denissenkov, Raynald Ouellet i Bruno Gendron, El Pont d’Arcalís i Ariondasa.

Els tres dies de concerts a Arsèguel s’obriran el divendres dia 30 de juliol, a les dotze del migdia, amb un concert vermut del grup català Trilla a l’escenari del Parc de l’Església. A les sis de la tarda, al mateix lloc, el torn serà per al grup Marsupialis.

Ja a la nit, a dos quarts d’onze, l’envelat acollirà el concert que aplega intèrprets i formacions del més alt nivell. Així, es podrà escoltar l’acordió cromàtic del moldau Anatol Eremciuc, la concertina cromàtica de l’escocès Simon Thoumir i la guitarra del suec Ian Carr o els acordions diatònics dels catalans Marc del Pino i Blai Casals, a més dels ja citats Raynald Oullet i Bruno Gendrom (Quebec), Vladimir Denissenkov (Ucraïna), Trio Lopes (Portugal) i El Pont d’Arcalís.

Per al dissabte dia 31 hi ha programada una conferència-concert sobre la cúmbia, que anirà a càrrec de l’etnomusicòleg Kent Biswell i de l’acordionista Antonio Rivas. El concert vermut el protagonitzarà el grup Els Astorets del Pirineu. Ja a la tarda, hi haurà dos concerts més a l’escenari del parc de l’Església, el primer dels quals serà exclusivament de dones acordionistes del Pirineu, mentre que el segon anirà a càrrec del grup piemontès Ariondasa.

A les deu de la nit, a l’envelat, arrencarà el tradicional concert de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que comptarà amb els músics que hauran actuat divendres, a més a més de diversos acordionistes i grups del Pirineu i de la resta de Catalunya com ara Elías Fernández, Meritxell Gené, Josep Espuga, Josep Garcia “Jaumet de Tuixent”, A Granel, Trementina Folk i La Carpeta.

Els actes a Arsèguel es clouran diumenge dia 1 amb el concert-ball de l’orquestra de les Colònies i els Tallers d’Arsèguel.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: