Noves incorporacions al fons fotogràfic de la Fundació Claverol

16 07 2010
.
NOTA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 7 de juliol de 2010)
.
Des del passat mes de març la Fundació Claverol ja té en propietat noves fotografies originals de Josep Claverol Cirici, pare de Valentí Claverol. Són vuit plaques de vidre en les quals s’hi reprodueixen vistes de Barcelona i Montserrat i que corresponen als anys 30.

La Fundació les va localitzar i recuperar a través d’una sala de subhastes a Barcelona. L’anomenada Col·lecció espanyola de la Fundació Valentí Claverol ha augmentat el seu fons amb vuit plaques de vidre originals de qui fou Josep Claverol, pare de Valentí Claverol. Són imatges de paisatges de Barcelona i Montserrat datades entre el 1930 i el 1932. Segons ha explicat el director general de la Fundació, David Claverol, les plaques originals es van recuperar en una sala de subhastes de Barcelona el passat 11 de març. La persona que tenia en propietat les plaques de vidre fins a la data de la subhasta era un senyor de 82 anys. Feia 30 d’anys que les tenia i les va comprar a l’època a una familiar de Josep Claverol.
El director general de la Fundació ha afirmat que “amb les dades que ens va donar el propietari de les imatges i el seguiment que en vam fer a través de l’arbre genealògic de la família vam poder comprovar la seva autoria”. David Claverol ha explicat que la Fundació té un servei que està alerta dels lots que tenen les cases de subhastes per així poder detectar amb temps si pot haver-hi alguna peça d’interès per al fons de la Fundació.
Les fotos, segons David Claverol, “segueixen les línies de l’autor en d’altres imatges”. Josep Claverol Cirici era un apassionat de la fotografia. L’any 1902 va fer la primera fotografia del Consell General. Vivia a la Seu i les seves imatges eren reproduïdes en postals que després es venien a la mateixa botiga tèxtil que regentava la seva dona. Les fotografies que feia majoritàriament eren paisatges dels seus viatges a cavall, i abunden sobretot per la Seu i els seus entorns. Imatges que formen part de la col·lecció espanyola de la Fundació Valentí Claverol.
David Claverol ha explicat que amb la recuperació d’aquestes plaques originals “seguim amb la política de la Fundació de recuperar el patrimoni de la família que es va perdre, sobretot en el període d’entreguerres amb els múltiples trasllats que es van produir”. El director general ha dit que “les plaques estan intactes, és un pur miracle”.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: