Festa de les Nits d’Estiu al Castell a Oliana.

28 06 2010

Tot i que arribem tard en la seva publicació, ens volem fer ressò d’aquesta iniciativa comarcal.

ARTICLE DE PREMSA (Cristina Tarrés per Viure als Pirineus. 25 juny 2010)

l CAU de l’ART, amb la col·laboració de l’ajuntament d’Oliana i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, ha organitzat per aquest dissabte 26 de juny la primera edició de les Nits d’Estiu, una activitat que es desenvoluparà al Castell d’Oliana i que inclourà itineraris guiats per la història i la mitologia del poble.

Nits d’Estiu estarà ambientat amb música, cant, audiovisuals i diferents escenografies per tot el recorregut del Castell amb el teló de fons de la llegenda de les Dreugels.

Elisenda Ortega ha explicat que un dels principals objectius de l’associació és recuperar els espais que formen part del patrimoni històric i cultura. En aquest sentit, Elisenda ha recordat la primera edició del Festival de l’Art d’Oliana que va tenir lloc l’any passat i que es va impulsar fruit d’aquest propòsit. Al respecte, l’Elisenda ha manifestat que serà un festival de caràcter bianual. Així doncs, el Festival de l’Art d’Oliana i les Nits d’Estiu seran dos festes que s’alternaran cada any.

Nits d’Estiu s’iniciarà a les set del vespre de dissabte, 26 de juny, amb un recorregut guiat per l’antic poble del Castell i tindrà una durada de tres hores, segons ha indicat la regidora de cultura de l’ajuntament d’Oliana, Pilar Quingles. A les deu de la nit es projectarà l’audiovisual “Les Dreugels del Castell” i a continuació tindrà lloc l’actuació de la soprano Mireia Marí. Seguidament, a les onze, es presentarà el llibre “El Jardí de les Dreugels” (Edicions Salòria) escrit per Elisenda Ortega i Maria Àngels Tàpies. D’altra banda, tindrà lloc la primera Trobada d’Amics Músics de la comarca. Serà a les onze i mitjà i estarà coordinada per l’Artur Regada. Per acabar, i per gaudir d’una magnifica vetllada, hi haurà zona de bar per sopar.

Hi ha més informació en aquest vídeo.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: