Castellar de Tost denuncia el Govern per una pedrera

18 06 2010

NOTA DE PREMSA (Font: http://www.altpirineu.org)

L’Associació de Veïns de Castellar de Tost, a Ribera d’Urgellet, ha presentat un contenciós administratiu al jutjat contra la resolució favorable de la conselleria de Medi Ambient al pla de restauració de la pedrera que l’empresa Comacsa explota des de fa vint anys a la vall de Tost. Els veïns, que en veuen inviable la restauració, creuen que és una pas perquè el Govern permeti l’ampliació de la pedrera fins al 2030. La llicència d’explotació actual expira el 2020.

El portaveu dels veïns, Jordi Guitart, ha explicat que consideren “irrealitzable” el pla de restauració de l’empresa d’extracció i tractament d’àrids aprovat pel Govern. L’entitat compta amb un estudi que avala “l’impacte paisatgístic desproporcionat” i determina que “la pedrera de Comacsa (situada a la muntanya coneguda com a Torrent Penjat) és irrestaurable perquè només hi queden pedra i talussos molt verticals amb desnivells superiors al 80%”.

L’associació veïnal ha denunciat en reiterades ocasions l’aparició d’esquerdes al poble i les cases de Castellar de Tost “provocades per les explosions i el pas dels camions”.

Segons Guitart, “l’activitat s’ha incrementat i les esquerdes continuen creixent”. Els veïns, que s’han mobilitzat durant anys contra la pedrera, no entenen com pot ser que Medi Ambient pot afavorir l’ampliació de la pedrera. A Ribera d’Urgellet hi ha cinc explotacions d’extraccions d’àrids.

Anuncis

Accions

Informació

One response

18 06 2010
Víctor

Fa molt bona flaire aquesta Cocota urgellenca! Benvinguda a la blogosfera arqueologica i del patrimoni. Fem la bullir entre tots i treiem-ne un bon suc!

Victor
Editor d’Arqueologia y Patrimonio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: